Областно пътно управление - Варна обяви обществена поръчка за изработване на технически

...
Областно пътно управление - Варна обяви обществена поръчка за изработване на технически
Коментари Харесай

АПИ очаква оферти за проектиране при ремонт на близо 23 км от пътя Пчелник - Бенковски


Областно пътно ръководство - Варна обяви обществена поръчка за разработване на механически план за главен ремонт на 22,9 км от третокласния път III-9042 Пчелник - Венелин - Садово - Бенковски. Прогнозната стойност на поръчката за разработване на техническия план е 458 000 лева без Данък добавена стойност. Кандидатите могат да подават офертите си до 20 септември т. година, оповестяват от АПИ.

Третокласното трасе свързва обитаемоте места в общините Долни Чифлик и Аврен и по първокласния път I-9 Бургас – Варна е комфортна връзка с регионалния център Варна и автомагистрала „ Черно море “.

Участъкът, плануван за главен ремонт, минава през 4 обитаеми места – Пчелник, Венелин, Садово и Бенковски. В правата има четири огромни мостови уреди, за които планът следва да дефинира нужните ремонтни действия. Съоръженията са над р. Камчия на 3-ти км при с. Венелин, над дере при 5-ти км сред с. Венелин и с. Садово, при 10-ти км в с. Садово и при 17-ти км в сектора сред отбивката за с. Добри дол и с. Бенковски.

Изработването на техническия план е първата и наложителна стъпка преди предприемането на качествени строителни работи. Въз основа на готовия план по-късно ще се дефинират съответните строително-монтажни работи, цената и срокът им за осъществяване. След това ще се разгласят тръжни процедури по Закон за обществените поръчки за избор на реализатори на нужните ремонтни действия.

Срокът за изработването на техническия план е 60 календарни дни, който стартира от датата на подписване на контракта и включва единствено времето за планиране. Изпълнението на плановите работи ще се извърши в три междинни стадия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР